Drylock logo
zprávy

Tisková zpráva 06.08.2019: Společnost Drylock Technologies otevřela svůj kapitál společnosti Sofina

6 srpna, '19

Společnost Drylock Technologies otevřela svůj kapitál Sofině, belgické rodinné a kontrolované investiční společnosti. Sofina získává přibližně 25 % základního kapitálu upsáním navýšení kapitálu. Tyto prostředky podpoří ambiciózní plány růstu společnosti Drylock při dalším rozšiřování jejího technologického a patentovaného produktového portfolia.

6. srpna – Drylock, rodinný výrobce hygieny, s potěšením oznamuje úspěšné uzavření partnerství se Sofinou, které investorovi umožňuje upsat přibližně 25 % akcií.

Finanční prostředky budou přiděleny na podporu obchodního plánu společnosti Drylock. Bart Van Malderen zůstane majoritním akcionářem, stejně jako předsedou představenstva a generálním ředitelem.

Při popisu transakce Harold Boël, generální ředitel společnosti Sofina, uvedl: „Dosavadní rychlost a úspěch společnosti Drylock Technologies na nás udělaly dojem. Podnikatelský duch, nejmodernější výrobní platforma s globální přítomností, portfolio udržitelných produktů, zdravý a slibný mix zákazníků a naše setkání s týmem Drylock, to vše přispělo k tomu, že nás přesvědčili o výhodách této investice. Drylock zapadá do naší strategie investování do rostoucích podniků s partnerem, který také věří ve ctnost, trpělivost a podnikavost. Těšíme se na spolupráci s vedením společnosti Drylock a na přispění k jejímu úspěchu.“

Bart Van Malderen, generální ředitel Drylock Technologies, citoval: „V posledních sedmi letech jsme rostli a budovali Drylock neuvěřitelně rychlým tempem. Jako takové jsme uvedli do provozu čtyři závody od nuly, získali jsme pět dalších v Rusku, Itálii, Severní Americe a Brazílii, přičemž vedeme produktové inovace s patentovanou technologií, jako je technologie fluffless a kanálková technologie. Dnes máme platformu, která nám umožňuje neustále a rychle rozšiřovat naše podnikání, a jsem rád, že mohu přivítat Sofinu v podpoře dalšího zavádění našeho obchodního plánu.“

O společnosti Drylock
Společnost Drylock Technologies sídlí v belgickém Zele a je rodinnou společností vedenou předsedou představenstva a generálním ředitelem Bartem Van Malderenem. Drylock zaměstnává více než 2500 lidí po celém světě a má výrobní závody v Rusku, Itálii, České republice, Španělsku, USA a Brazílii. Udržitelnost je jádrem činností společnosti Drylock, což se promítá do inovací v produktových segmentech Baby Care, Feminine Care a Adult Care, které lépe splňují potřeby spotřebitelů.

O Sofině
Sofina (NAV 7 miliard EUR) je rodinná a kontrolovaná investiční společnost s majetkovými účastmi v Evropě, Spojených státech a Asii v mnoha sektorech se zvláštním zaměřením na spotřební zboží, digitální technologie, vzdělávání a zdravotní péči. Sofina se snaží být preferovaným partnerem podnikatelů a rodin, kteří vedou rostoucí společnosti, tím, že je podporuje dlouhodobým kapitálem a podpůrným poradenstvím.

Sdílet tento článek na:

contact
us

We are known for being communicative and open to your questions, needs and feedback.
first name *
last name *
phone *
company *
role *
message *

kontaktujte
nás

Jsme známí tím, že jsme komunikativní a otevření vašim dotazům, potřebám a zpětné vazbě.
křestní jméno *
příjmení *